Ajankohta

Tiistai 20.4.2021 klo 18:00 - 20:30

Paikka

Webinaari

Hinta

60 €

Järjestäjä

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLU
← Takaisin

Koronapandemia on tuonut monelle seuralle taloudellisia haasteita. Samalla julkisten tukien määrissä on leikkauspaineita. Toiminnan rajoitusten vuoksi harrastajamäärissä on laskua ja maksullisista toimintaa voidaan järjestää vähemmän. Myös perheiden taloudelliseen tilaan liittyy riskejä ja siten säästöpaineita harrastuskuluihin.

Erilaisten tapahtumien järjestäminen on ollut yksi varainhankinnan keskeisistä keinoista, mutta nykyrajoitukset rajoittavat myös tätä toimintaa.

– Kentällä on kehitetty uusia varainhankintamuotoja, mikä toki on hienoa, mutta näitä toteutettaessa tulee huomioida myös lainsäädännön vaatimukset, toteaa illan asiantuntijana toimiva Legistumin asianajaja ja osakas Teppo Laine (kuvassa).

Seura-Akatemian sisältö

Seura-Akatemia-koulutuksessa käydään läpi erilaisia varainhankintamuotoja, varainhankinnan verotusta sekä sopimusten tekemistä tiettyihin varainkeruumuotoihin liittyvää erityislainsäädäntöä.

Läpikäytäviä varainkeruumuotoja:

  1. Tuote- ja palvelumyynti (omat tuotteet tai palvelut)
  2. Myynti- tai muiden palveluiden toteuttaminen asiakkaalle (myydään toisen tuotteita tai tarjotaan työpanosta asiakkaalle)
  3. Arpajaiset
  4. Rahankeräys
  5. Toisen rahankeräyksen toteuttaminen
  6. Talkoot
  7. Virtuaalitapahtumat

Varainkeruumuotojen osalta käydään läpi, milloin kyse on elinkeinoverotettavaa tuloa ja milloin ollaan arvonlisäverovelvollisia. Lisäksi opitaan, milloin tarvitaan arpajaislupa ja milloin keräyslupa. Lisäksi käydään läpi toimintamallien keskeiset sopimusoikeudelliset seikat sekä se, mitä ja miten tulee sopia.

6.5.2021 Seura-Akatemia: Seura elinkeinotoiminnan harjoittajana -webinaari sopii hyvin tämän tilaisuuden jatkokoulutukseksi.

Tapahtuman tiedot

Tilaisuuden hinta on 60 €/osallistuja. ESLUn jäsenetu: Kaksi osallistujaa yhden hinnalla.

Ilmoittautumisen yhteydessä voi lähettää ennakkokysymyksiä. Kysymykset käsitellään nimettöminä ja ilman seuratietoja.

Pääset mukaan tapahtumaan klikkaamalla osallistumislinkkiä, joka lähetetään osallistujille sähköpostitse ennen webinaaria. Saat samalla myös tarkemmat osallistumisohjeet. 

Lisätietoja: seuratoiminnan kehittäjä Kari Ekman, puh. 050 407 7119


Ilmoittautuja sitoutuu noudattamaan ESLUn ilmoittautumis- ja peruutusehtoja. Tutustu ehtoihin.

Huomaathan, että ilmoittautumislomakkeen tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.