Ajankohta

Torstai 6.5.2021 klo 18:00 - 20:30

Paikka

Webinaari

Hinta

60 €

Järjestäjä

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLU
← Takaisin

"Tuloverolain 23 §:n mukaan yleishyödyllinen yhteisö on verovelvollinen saamastaan elinkeinotulosta. Yleishyödyllisen yhteisön verotettava elinkeinotoiminnan tulo lasketaan elinkeinotulon verottamisesta annetun lain (EVL) säännösten mukaisesti. Elinkeinotoiminnan käsitettä ei ole lainsäädännössä määritelty, joten arviointi toiminnan luonteesta on aina tehtävä tapauskohtaisesti ja kokonaisolosuhteet huomioon ottaen." (Lähde: vero.fi).

– Elinkeinotoiminnan tunnusmerkkejä on pitkä lista, mutta esimerkiksi kilpailutus tekee toiminnasta automaattisesti elinkeinotoimintaa, sanoo ESLUn seuratoiminnan kehittäjä Kari Ekman.

"Toiminnan liittyminen kyseisen yleishyödyllisen yhteisön tarkoituksen toteuttamiseen on yksi toiminnan verovapautta puoltava tunnusmerkki. Kuitenkin jos yhteisö harjoittaa toimintaansa palkatulla henkilökunnalla, kattamalla toiminnasta aiheutuneet kulut suoritteiden myynnistä kertyvillä tuotoilla ja tarjoamalla vastaavia tuotteita tai palveluita kuin samoilla markkinoilla toimivat elinkeinotoimintaa harjoittavat yritykset, kysymys on yhteisön yritysmuodosta riippumatta lähtökohtaisesti elinkeinotoiminnasta. Elinkeinotoimintaa harjoitettaessa myytävät tavarat tai palvelut ovat yleensä tavanomaisia kulutushyödykkeitä ja myynti tapahtuu käypään markkinahintaan. Jos jotakin toimintaa pidetään yhteisön elinkeinotoimintana, ei tällaista toimintaa voida pitää yleishyödyllisenä toimintana." (Lähde: vero.fi).

Illan aikana saadaan vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä käytännön asioita tulisi huomioida kirjanpidon ja hallinnon osalta, jos osa seuran toiminnasta katsotaan elinkeinotoiminnaksi?
  • Missä vaiheessa elinkeinotoimintana harjoitetusta toiminnasta syntyy arvonlisäverovelvollisuus ja mitä taloudellisia sekä käytännön vaikutuksia sillä on?
  • Voiko seura hakeutua arvonlisäverovelvolliseksi, vaikka siihen ei olisi pakkoa? Mikä vaikutus sillä olisi?
  • Miten kirjanpito tulisi järjestää, että kulujen kohdentaminen yleishyödyllisen ja elinkeinotoiminnan välillä voidaan helposti todentaa – ilman riskiä suurista veroseuraamuksista?
     

Illan asiantuntijana toimii Tilintarkastustoimisto Auditarin osakas Jukka Hämäläinen, joka omaa vuosien kokemuksen taloushallinnon ja talouden ohjauksen kouluttamisesta. Hänen erityisosaamisalueensa on yleishyödyllisten yhteisöjen taloudenhallinta ja kuntatalouden hallinta.

Tilaisuus sopii hyvin jatkokoulutukseksi 20.4.2021 Seura-Akatemia: Varainhankinnan lainsäädännön vaatimukset -webinaarille

Tapahtuman tiedot

Tilaisuuden hinta on 60 €/osallistuja. ESLUn jäsenetu: Kaksi osallistujaa yhden hinnalla.

Ilmoittautumisen yhteydessä voi lähettää ennakkokysymyksiä. Kysymykset käsitellään nimettöminä ja ilman seuratietoja.

Pääset mukaan tapahtumaan klikkaamalla osallistumislinkkiä, joka lähetetään osallistujille sähköpostitse ennen webinaaria. Saat samalla myös tarkemmat osallistumisohjeet. 

Lisätietoja: seuratoiminnan kehittäjä Kari Ekman, puh. 050 407 7119


Ilmoittautuja sitoutuu noudattamaan ESLUn ilmoittautumis- ja peruutusehtoja. Tutustu ehtoihin.

Huomaathan, että ilmoittautumislomakkeen tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.