Ajankohta

Tiistai 23.3.2021 klo 09:00 - 11:00

Paikka

Webinaari

Hinta

17 €

Järjestäjä

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLU
Vp-klubi
← Takaisin

LIITU-tutkimuksen mukaan urheiluharrastus on kolmanneksi yleisin paikka kiusaamiselle koulun ja verkossa tapahtuvan kiusaamisen jälkeen. Noin 20 prosenttia 11-, 13- ja 15-vuotiaista kertoi kiusaamisesta tai syrjinnästä liikuntaharrastuksessa.

Nuoruuteen kuuluvat erilaiset konfliktit, mitkä hämmentävät monesti aikuisia. Urheiluseurat ovat yksi tärkeimmistä nuorten kasvuympäristöistä ja ovat siksi merkittävässä roolissa tukiessamme nuoria yhdessä selviämään erilaisista nuoruuden ja elämän haasteista. Vp-klubissa halutaan antaa lisää tietoa, miten ongelmia voidaan käsitellä.

Illan keskeisiä teemoja

 • K-0-hankkeen ja Friends-ohjelman esittely ja toimintatavat
 • Nuoruuden erityispiirteet
 • Kiusaaminen ilmiönä Suomessa
 • Konfliktit ovat osa arkea ja mahdollisuus oppia
 • Kiusaamisen ennaltaehkäisy ja vaativien tapausten ratkaiseminen
 • Tunne ja vuorovaikutustaidot
 • Ryhmäyttäminen
 • Sovittelu ja restoratiivisuus
 • Kodin ja huoltajien kanssa tehtävä yhteistyö
   

Vp-klubin asiantuntijoina ovat kouluttajat Ville Koikkalainen (kuvassa) ja Minttu Oinonen (kuvassa) Aseman Lapset ry:stä. Järjestöllä on 30 vuoden kokemus nuorten kanssa työskentelystä. Keskeistä toiminnassa on yhteistyö muiden nuorten kanssa toimivien tahojen kanssa.

Tilaisuuden tiedot

Tilaisuuden hinta on 17 €. Hintaan lisätään osallistujakohtainen laskutuslisä 3 €.

Tapaamiseen ja aiheeseen liittyviä ajatuksia ja ennakkokysymyksiä voi lähettää ilmoittautumisen yhteydessä. Kysymykset käsitellään nimettöminä ja ilman seuratietoja.

Pääset mukaan tapahtumaan klikkaamalla osallistumislinkkiä, joka lähetetään osallistujille sähköpostitse ennen webinaaria. Saat samalla myös tarkemmat osallistumisohjeet.

Vp-klubi on tarkoitettu seurojen palkatuille valmennuspäälliköille, ohjaajille ja valmentajille sekä kaikille aiheista kiinnostuneille. Klubin tarkoituksena on toimia keskustelufoorumina, jossa seuratoimijoiden on mahdollista verkottua yli laji- ja seurarajojen, oppia sekä saada käytännön tukea kollegoiltaan.

Lisätietoja: seuratoiminnan kehittäjä Kari Ekman, puh. 050 407 7119


Ilmoittautuja sitoutuu noudattamaan ESLUn ilmoittautumis- ja peruutusehtoja. Tutustu ehtoihin.

Huomaathan, että ilmoittautumislomakkeen tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.