Ajankohta

Lauantai 30.10.2021 klo 10:00 - 17:00

Paikka

OIympiastadion, Paavo Nurmen tie 1, 00250 Helsinki

Hinta

120 €

Järjestäjä

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLU
Valmentaja seisoo valmennettavansa vieressä katsoen pelikentälle.
← Takaisin

Oppiminen ja opettaminen harjoitustilanteessa

Valmennus ja ohjaaminen ovat opettamista harjoitustilanteessa. Urheilijan oppiminen tapahtuu valmennustilanteessa valmentajan opettamisen seurauksena. Koulutuksessa käydään läpi opettamisen ja oppimisen taidot, erilaiset tavat antaa palautetta, valmennuksen eri tyylit sekä valmennustilanteen organisointiin liittyviä tekijöitä.

Koulutuksen tavoitteena on, että valmentaja tuntee oppimisen ja opettamisen perustaidot ja ymmärtää ryhmän koostumuksen sekä erilaisten valmennus- ja ohjaustyylien vaikutuksen valmentamiseen ja ohjaamiseen.

Taitoharjoittelu

Monipuolinen harjoittelu ja liikunta luovat hyvän pohjan eri tavoitteilla liikkuville ja urheileville. Hyvä valmentaja ymmärtää monipuolisen taitoharjoittelun merkityksen ja osaa rakentaa harjoituksista monipuolisia ja liikunnallisia perustaitoja kehittäviä.

Koulutuksen tavoitteena on, että valmentaja ymmärtää monipuolisen taitoharjoittelun merkityksen ja tietää, mitä ovat liikunnalliset perustaidot ja miten niitä harjoitetaan.

Tunne- ja vuorovaikutustaidot valmennuksessa

Hyvät vuorovaikutustaidot ovat edellytys tietojen ja taitojen välittymiselle urheilijan ja valmentajan välillä. Koulutuksessa käydään läpi tunteiden tunnistamista, itseilmaisun ja kuuntelemisen taitoja, valmentajan merkitystä hyvän ilmapiirin luomisessa sekä pelisääntöjä valmennuksessa ja ohjaamisessa.

Koulutuksen tavoitteena on oppia tuntemaan tunne- ja vuorovaikutustaitojen perusteet sekä ymmärtämään avoimen ja luottamusta synnyttävän ilmapiirin merkityksen valmennuksessa.

Päivän aikataulu

10.00 - 12.15 Oppiminen ja opettaminen harjoitustilanteessa
12.15 - 12.45 Lounastauko
12.45 - 15.00 Taitoharjoittelu
15.15 - 17.00 Tunne- ja vuorovaikutustaidot valmennuksessa


Koulutukset on suunnattu lasten ja nuorten ohjaajille ja valmentajille. Kaikkiin koulutuksiin liittyy pakolliset ennakkotehtävät.

Kouluttajana toimii Päivi Vilén. Lue Päivin esittely.

Koulutuspäivän hinta

Koko päivän hinta on 120 €.

Yksittäisten koulutusten hinnat:
Oppiminen ja opettaminen harjoitustilanteessa (3 h)     45 €
Taitoharjoittelu (3 h) 45 €
Tunne- ja vuorovaikutustaidot valmennuksessa (2 h) 35 €


Hintoihin lisätään toimistomaksu 3 €. ESLU pidättää oikeudet hintojen muutoksiin.

Tason 1 valmentaja- ja ohjaajakoulutus (VOK-1) tarjoaa yksittäisille valmentajille ja ohjaajille, seuroille sekä lajiliitoille mahdollisuuden kehittää valmennusosaamistaan. Koulutuskokonaisuuden tavoitteena on luoda perusta yksittäisen harjoituskerran laadukkaaseen toteuttamiseen lajista ja harrastajien ikä- ja osaamistasosta riippumatta. Tutustu VOK-1-koulutuskokonaisuuteen.

Lisätietoja: nuorisopäällikkö Tarja Nieminen, puh. 0400 894 559


Ilmoittautuja sitoutuu noudattamaan ESLUn ilmoittautumis- ja peruutusehtoja. Tutustu ehtoihin.

Huomaathan, että ilmoittautumislomakkeen tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.