Ajankohta

Maanantai 16.5.2022 klo 17:00 - 19:00

Paikka

Hotel Haaga Central Park, Nuijamiestentie 10, Helsinki

Hinta

100 €

Järjestäjä

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLU
Maastopyöräporukka. Kuvaaja: Pekka LintusaariHenkilö pyörällä. Kuvaaja: Pekka Lintusaari
← Takaisin

Huom! Koulutus on peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. 
 

Maastopyöräily on hauska tapa kokea luontoa ja haastaa itseään pyöräilijänä. ESLUn Tutustu maastopyöräilyyn -kurssille voit tulla, jos pyöräily on tuttua, mutta maastopyöräily on vielä kokematta. Kurssi käydään Haaga Hotellin lähimaastoissa ja keskuspuiston poluilla. Ensikosketus otetaan hiekkakentällä, jossa käydään läpi pyörän hallintaa yleisesti ja testataan omaa tasapainoa hauskojen harjoitusten avulla.

Voit tulla kurssille omalla maastopyörällä, mutta pyörän saa myös vuokrata kurssin pitopaikasta. Huom: Tällä kurssilla ei käytetä sähköpyöriä. Pyörän vuokra on kurssilla huomattavasti alennettu, eli nyt voi myös kokeilla kunnon maastopyörää jousituksineen (vuokra nyt 25 € / kerta, kun se normaalisti on noin 50 €). Vuokraajien kannattaa tulla Hotelli Haagalle hyvissä ajoin! Toki kaikesta tulee vielä osallistujille tietoa etukäteen. Vuokraajien tulee ilmoittaa pituutensa ilmoittautumisen yhteydessä, jotta vuokraamossa pystytään varaamaan osallistujalle oikeankokoinen pyörä.

Jos tulet kurssille omalla pyörällä, täytyisi sen täyttää seuraavat vaatimukset: Siinä on oltava etu- ja takajarrut, vaihteet, ja sen on oltava maastokelpoinen, sähkötön pyörä.

1. kurssipäivä 16.5.

Kurssilla tutustutaan ensin pyörän hallintaan kentällä ennen helppoon maastoon siirtymistä. Ensin keskitytään taitoihin, joita maastossa pyöräillessä tarvitaan: Kentällä opitaan pyörän hallintaa ja sen käyttäytymistä tasapainoa haastavan radan avulla. Maastossa käydään tutustumassa ja katsomassa eri maaston eri haastekohtia, ja ajetaan lyhyitä helppomaastoisia pätkiä.

2. kurssipäivä 23.5. 

Kurssin toisena päivänä kerrataan ensimmäisen kerran tasapainoharjoitteita ja tekniikkaa ensin kentällä mutta siirtyen ensimmäistä kurssipäivää aikaisemmin maastoon. Maastossa edetään aluksi kerraten lyhyillä helpoilla päivillä ja lopuksi pyöräillään noin tunnin pituinen yhteislenkki.
 

Kurssin tiedot

Kurssi toteutetaan kahtena iltana: ma 16.5. ja ma 23.5. klo 17.00 - 19.00.

Kurssin hinta: 100 € / osallistuja.

Pyörän vuokra: 25 € / kerta (normaalisti noin 50 €). Vuokrapyöriin voi tutustua Roll Outdoorsin sivuilla.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 5.5.2022

Lisätietoja: Aikuisliikunnan asiantuntija Katja Arpalo, puh. 044 746 2550

ESLU pidättää oikeudet muutoksiin. 

Kuvaaja: Pekka Lintusaari


Ilmoittautuja sitoutuu noudattamaan ESLUn ilmoittautumis- ja peruutusehtoja. Tutustu ehtoihin.

Huomaathan, että ilmoittautumislomakkeen tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.