Ajankohta

Torstai 2.11.2023 klo 08:30 - 10:00

Paikka

Teams

Järjestäjä

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLU
Ihmisiä puistossa liikkumassa
← Takaisin

Liikuntaneuvonnan ideana on tarkastella asiakkaan arjen aktiivisuutta ja pohtia häntä innostavia ja pysyviä keinoja liikuskelun ja liikunnan lisäämiseen hyvinvoinnin, toimintakyvyn ja terveyden edistämiseksi. Liikunta tarjoaa alustan myös osallisuuden vahvistamiseen sekä sosiaalisten kontaktien luomiseen. Ikäihmisten liikuntaneuvonnassa korostuu asiakkaan yksilölliset tarpeet sekä poikkihallinnollisen yhteistyön merkitys riskiryhmään kuuluvien tunnistamisessa, tavoittamisessa ja neuvontaan ohjaamisessa. Eri kunnissa liikuntaneuvonnan sisäänottokriteerit ja toteutus saattavat vaihdella ja sitä myös toteutetaan eri tavoin, niin yksilöllisesti, ryhmämuotoisesti kuin näiden yhdistelmänä. Liikuntaneuvontaprosessin päättyessä on tärkeää varmistaa liikkumisen jatkuvuus ja tässä kannattaa huomioida paikallisten liikuntaryhmien tarjonta.

Verkostotapaamisen ohjelma

Marraskuun liikuntaneuvonnan verkostotapaamisessa syvennytään ikääntyneiden liikuntaneuvontaan konkreettisten kuntaesimerkkien ja avoimen vuorovaikutuksen avulla. Maksuton verkostotapaaminen järjestetään Teams-yhteyksin. Tilaisuutta ei tallenneta.

Ohjelma klo 8.30-10.00

  • Tilaisuuden avaus ja aiheeseen orientoituminen aikuisliikunnan asiantuntija Merja Palkama, ESLU
  • Kuntaesimerkki: Ikääntyneiden liikuntaneuvonta Nurmijärvellä, Petra Kela, liikuntasuunnittelija
  • Liikkuvat-kokonaisuus ja ikääntyneiden liikuntaneuvonnan valtakunnalliset kuulumiset, Sari Kivimäki, Liikkuva Aikuinen -ohjelma ja Saila Hänninen, Ikiliikkuja -ohjelma
  • Keskustelua ja verkostoitumista tarvittaessa pienryhmissä

 

Varataan oikeus ohjelmamuutoksiin.

 

Verkostotapaamisen tiedot

Verkostotilaisuus on maksuton ja se on suunnattu hyvinvointialueiden ja kuntien liikuntaneuvojille, liikuntaneuvontatoiminnasta vastaaville ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Ilmoittautumisen viimeistään 31.10. mennessä.  Tilaisuus toteutetaan osana Liikuttava Suomi -hanketta.


Lisätietoja ESLUn liikuntaneuvonnan verkostosta: terveysliikunnan kehittäjä Merja.Palkama@eslu.fi, puh. 044 9019 289


Huomaathan, että ilmoittautumislomakkeen tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.