Ajankohta

Keskiviikko 1.12.2021 klo 09:00 - 11:30

Paikka

OIympiastadion, Paavo Nurmen tie 1, 00250 Helsinki

Järjestäjä

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, HNMKY sekä Metropolia Ammattikorkeakoulu← Takaisin

CONNEXT-hankkeen viimeisessä Liikunnan ja kotoutumisen verkostotapaamisessa pureudutaan kahden eri kunnan tapaan viedä maahanmuuttajien kotoutumista liikunnan keinoin eteenpäin.

Järvenpään esimerkissä kuullaan, miten eri hankkeiden toiminta on vakiintunut perustoimintaan ja kirjattu sisälle kunnan liikkumisohjelmaan. Paikalla asiasta on kertomassa liikuntapalveluiden asiantuntija Jyri Marjamäki.

Vantaan kaupungin puheenvuorossa esitellään uutta Tasa-arvoista sporttia -hanketta. Miten kaupunki on onnistunut tavoittamaan maahanmuuttajia edellisissä hankkeissa ja missä on parannettavaa? Onko lähestymistapa ollut oikea ja mitä muutoksia on tehty? Toiminnasta on kertomassa kaupungin Liikunnan palvelualueen asiantuntija.

Tilaisuus on maksuton

CONNEXT-tilaisuuksien tavoitteena on tiedon ja hyvien käytäntöjen jakaminen, uuden oppiminen ja verkostoituminen. Aihepiirit keskittyvät maahan muuttaneiden liikunnan ja hyvinvoinnin lisäämisen sekä kotoutumisen ympärille.​ Tilaisuus on suunnattu urheiluseuroille, liikuntaa maahanmuuttajille järjestäville kunnille ja järjestöille sekä asiantuntijoille ja opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita maahanmuuttajille suunnatusta, liikuntalähtöisestä pedagogiikasta.

Tilaisuuden järjestävät Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu, HNMKY ja Metropolia Ammattikorkeakoulu osana kansainvälistä CONNEXT for inclusion -hanketta (ESR, 2018-2021). Hankkeen tavoitteena on koota hyviä käytäntöjä liikunnan ja kotoutumisen yhdistämisestä julkaisuksi sekä kehittää oppimispelejä urbaaneihin ympäristöihin ja liikuntalähtöistä pedagogiikkaa oppilaitoksiin. Lue lisätietoja hankkeesta: www.connextforinclusion.eu/fi

Lisätietoja: Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu, nuorisopäällikkö Tarja Nieminen, puh. 0400 894 559Huomaathan, että ilmoittautumislomakkeen tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.