Ajankohta

Torstai 19.11.2020 klo 09:00 - 11:00

Paikka

Webinaari

Järjestäjä

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, HNMKY sekä Metropolia Ammattikorkeakoulu← Takaisin

Eriarvoisuudella on hyvin monenlaisia muotoja, joitakin niistä, kuten rasismia tai syrjintää huomaamme helpommin, monet muut eriarvoisuuden kokemukset jäävät meiltä muilta huomaamatta.

Tilaisuudessa Eva Rönkkö avaa osallistujille eriarvoisuuden syntymisen mekanismeja. Esitys perustuu uuteen Eriarvoisuuden kasvot liikunnassa kirjaan. Keskustelemme yhdessä siitä, miten saisimme lisättyä syrjään jäävien ihmisten liikuntaa.

Lisäksi kuulemme Michaela Mouan ajatuksia yhdenvertaisuuden edistämisestä liikunnassa. Moua avaa aihetta tutkimusten ja omakohtaisten kokemustensa kautta.

CONNEXT-tilaisuuksien tavoitteena on tiedon ja hyvien käytäntöjen jakaminen, uuden oppiminen ja verkostoituminen. Aihepiirit keskittyvät maahan muuttaneiden liikunnan ja hyvinvoinnin lisäämisen sekä kotoutumisen ympärille.​ Tilaisuus on suunnattu urheiluseuroille, liikuntaa maahanmuuttajille järjestäville kunnille ja järjestöille sekä asiantuntijoille ja opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita maahanmuuttajille suunnatusta, liikuntalähtöisestä pedagogiikasta. 

Tilaisuus on maksuton. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella.

Tilaisuuden järjestävät Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu, HNMKY ja Metropolia Ammattikorkeakoulu osana kansainvälistä CONNEXT for inclusion -hanketta (ESR, 2018-2021). Hankkeen tavoitteena on koota hyviä käytäntöjä liikunnan ja kotoutumisen yhdistämisestä julkaisuksi sekä kehittää oppimispelejä urbaaneihin ympäristöihin ja liikuntalähtöistä pedagogiikkaa oppilaitoksiin. Lue lisätietoja hankkeesta: www.connextforinclusion.eu/fi

Lisätietoja: Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu, nuorisopäällikkö Tarja Nieminen, puh. 0400 894 559Huomaathan, että ilmoittautumislomakkeen tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.