Ajankohta

Tiistai 8.9.2020 klo 09:00 - 11:00

Paikka

Webinaari

Järjestäjä

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, HNMKY sekä Metropolia Ammattikorkeakoulu← Takaisin

Tilaisuuden avauspuheenvuorosta vastaa Likes-tutkimuskeskuksen tutkija Hanna-Mari Peotta. Puheenvuorossaan hän käsittelee monikulttuuristen liikuntahankkeiden arviointia, kun tavoitellaan maahanmuuttajien kotoutumista liikunnan avulla.

Peotta tarkastelee liikuntaa ja liikkumista sosiaalipsykologisten linssien läpi. Arviointitutkimusten aihepiirit liittyvät liikunnan sosiaalisiin aspekteihin kuten monikulttuuriseen liikuntaan, inkluusioon ja yhdenvertaisuuteen. Peotta on tehnyt myös terveysliikuntahankkeisiin ja Liikkuva koulu -ohjelmaan liittyvää seuranta- ja arviointitutkimusta. Muita selvitysten aihepiirejä ovat olleet pyöräilyn olosuhteet, järjestötoiminta ja lasten matalan kynnyksen liikuntatoiminta.

Lisäksi saamme tervehdyksen Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastaja Kristian Åbackalta. Åbacka avaa kuulijoille liikunnallisen elämäntavan paikallisten kehittämishankkeiden tukemista.

CONNEXT-aamukahvitilaisuuksien tavoitteena on tiedon ja hyvien käytäntöjen jakaminen, uuden oppiminen ja verkostoituminen. Aihepiirit keskittyvät maahan muuttaneiden liikunnan ja hyvinvoinnin lisäämisen sekä kotoutumisen ympärille.​ Tilaisuus on suunnattu urheiluseuroille, liikuntaa maahanmuuttajille järjestäville kunnille ja järjestöille sekä asiantuntijoille ja opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita maahanmuuttajille suunnatusta, liikuntalähtöisestä pedagogiikasta. 

Tilaisuus on maksuton. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella.


Tilaisuuden järjestävät Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu, HNMKY ja Metropolia Ammattikorkeakoulu osana kansainvälistä CONNEXT for inclusion -hanketta (ESR, 2018-2021). Hankkeen tavoitteena on koota hyviä käytäntöjä liikunnan ja kotoutumisen yhdistämisestä julkaisuksi sekä kehittää oppimispelejä urbaaneihin ympäristöihin ja liikuntalähtöistä pedagogiikkaa oppilaitoksiin. Lue lisätietoja hankkeesta: www.connextforinclusion.eu/fi

Lisätietoja: Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu, nuorisopäällikkö Tarja Nieminen, puh. 0400 894 559Huomaathan, että ilmoittautumislomakkeen tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.